CIO Cloud Computing 101 – Hvorfor bruke nettskyen?

C

Er det noen andre enn meg som husker den store Furby -duren som feide USA på begynnelsen av 90 -tallet? Folk ble gale etter disse små plysjdukkene, og de begynte å samle dem i håp om at de en dag ville være verdifulle. Vel, det skjedde aldri, og mange mennesker ble sittende fast med dyre leker som de ikke kunne bli kvitt. Er det mulig at den nåværende cloud computing -manen i IT kan være en annen Furby -kjepphest som vil forsvinne?

Hva slags tjenester kommer i en sky?
Hvis en CIO kan gå utover sprøytenarkomanen, må han/hun bruke litt tid på å gjøre leksene sine for å finne ut hva slags tjenester en sky kan tilby som selskapet deres kan benytte seg av. Neal Leavitt har brukt litt tid på å studere cloud computing og har kokt skytjenester ned i fire typer tjenester:

  • Grunnleggende tjenester: Dette er ikke glamorøst, men det kan være den mest populære typen tjenester som et skymiljø kan tilby virksomheten din. I utgangspunktet brukes enkle Internett -baserte tjenester som databasefunksjonalitet og kapasitet, mellomvare og ekstra lagring for å supplere det selskapet ditt allerede har.
  • IaaS: Buzz word alert – “Infrastructure As A Service”. Dette er når du leier en komplett datamaskin (CPU, lagring, båndbredde, etc.) som du får tilgang til via Internett. Du vil bruke denne infrastrukturen til å kjøre selskapets applikasjoner på lås-og-fat.
  • PaaS: Platform-as-a-service-gir firmaet et utviklingsmiljø som IT-personalet kan bruke til å lage nye applikasjoner som resten av selskapet (og kundene dine) kan bruke. Dette er datamaskin pluss utviklingsverktøy.
  • SaaS: Software-as-a-service-det er her du ikke bryr deg om hva programvaren kjører på, du vil bare kjøpe tilgang til programmet. Det mest kjente eksemplet på dette er Salesforce.coms CRM -applikasjon.

Hvorfor plage med en sky?

Forrester -forskningsselskapet har undersøkt litt, og de hevder nå at de fleste bedriftens datasentre bruker mindre enn 50% av sin totale kapasitet. Til tross for sprøytenarkomanen som for tiden omgir cloud computing, har Leavitt avdekket tre veldig gode grunner til å undersøke om firmaet ditt skal begynne å bruke cloud computing:

  1. Tilgjengelighet: interessant nok, til tross for mange firmaers bekymringer om å miste kontrollen over IT -utstyret, er det mye å si for å ha et profesjonelt firma som har de dype lommene som er nødvendige for redundante systemer og testede katastrofegjenopprettingsplaner som driver IT -infrastrukturen din. Hvis du jobber i et lite eller til og med et mellomstort firma, kan dette være spesielt verdifullt for deg.
  2. Integrering av programmer: Beklager, vi kan ikke gjøre noe med de gamle appene du kjører. Imidlertid vil de nye som er utviklet for å kjøre i skyen, nesten automatisk være enkle å integrere fordi de vil bruke pakken med språk/verktøy for webgrensesnitt (SOAP, XML, etc.) som gjør dette enkelt å gjøre.
  3. Fleksibilitet: I motsetning til de fleste mobiltelefonleverandører i USA, krever de fleste leverandører av cloud computing -tjenester for øyeblikket ikke at brukerne signerer langsiktige kontrakter som låser dem inne. Dette gjør det enkelt å raskt få flere skyressurser når firmaet trenger dem.

Siste tanker

Det er altfor lett for CIOer som er uvillige til å endre seg, å se på den nåværende spenningen over cloud computing og bestemme at det er enda en kjepphest som vil forsvinne med tiden. Realiteten er at cloud computing tilbyr flere forskjellige typer tjenester som er nyttige for enhver IT -avdeling. Dette kan ikke ignoreres.

I tillegg vil vellykket å legge til cloud computing -ressurser i selskapets eksisterende IT -infrastruktur bety at en CIO vil ha funnet en måte å bruke IT på slik at resten av selskapet kan vokse raskere, bevege seg raskere og gjøre mer.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta