Cloud Computing – den siste og beste innovasjonen

Det er buzzwords som går rundt på nettet, og det har med cloud computing å gjøre. Selv om ideen er relativt ny på nett, har folk jobbet med å utvikle denne typen teknologi i mange år nå, og den begynner å komme til nettet med høy hastighet. Selv om millioner ikke er klar over terminologien, er det ingen stopper for bevegelsen, og å forstå hva begrepet relaterer seg til, kan bidra til å få nett-entusiaster til å bevege seg fremover, før det er for sent.

Den enkleste måten å beskrive hva begrepene betyr, er å forstå hvordan trådløs teknologi har tatt over de siste månedene. Millioner av mennesker får tilgang til Internett med en rekke enheter, ikke bare en hjemmedatamaskin. Telefoner, mp3-spillere, skrivere, bærbare datamaskiner, TV-apparater, dvd-spillere og mye mer kan kobles til Internett og strømme innhold og mer. Cloud computing refererer til flyten av disse nettteknologiene og hvordan de enkelt kobles til den elektroniske verden, spesielt gjennom bruk av trådløse nettverk. Omtrent alle viktige teknologier i dag kan kobles til Internett, noe som betyr at du ikke lenger bare trenger å stole på en datamaskin for å få informasjon eller underholdning.

Lenge borte er dagene da du måtte rulle ut miles med Cat5-kabel og få en switch med 10 eller 20 porter for å koble flere enheter til nettet. Du kan nå ganske enkelt investere i en ruter; konfigurer en trådløs tilkobling og alle enhetene dine kan kobles til, som en sky. Denne typen infrastruktur hjelper med lagringskapasitet, noe som er interessant å merke seg. Hvis alle enheter kontinuerlig kobles til nettet, hvorfor ha frittstående harddisker? Det er spørsmålet som ble stilt i begynnelsen av utviklingen av denne strukturen, og flere selskaper begynner å legge ut alternativer som lar hvem som helst samle informasjon uten å laste ned filer.

Et av de viktigste eksemplene på dette er nylig oppdatering av musikk. For å lytte til musikk må du vanligvis laste ned filer til en mp3-spiller eller datamaskin og håpe på det beste. Imidlertid er det nye innovasjoner som lar hvem som helst koble seg til en konto og streame musikk som er kjøpt gjennom en sky. Med denne teknologien blir harddiskplass ledig og i noen tilfeller foreldet. Cloud computing kommer ingen vei, og den oppdateres kontinuerlig med flere selskaper som hopper om bord, for å eliminere bruken av flash-stasjoner og harddisker og få informasjon til alle plattformer uten stress.

Leave a Comment