Cloud Computing endrer informasjonsteknologi og internettmarkedsføring

Du har allerede brukt en form for cloud computing hvis du har en e-postkonto med en nettbasert e-posttjeneste som Gmail, Yahoo! Mail og Hotmail. Programvaren og lagringen for kontoen din ligger på tjenestens skyservere, ikke på din egen datamaskin. Noen eksperter sier at den stasjonære PC-en snart vil bli foreldet, og at alt som vil være nødvendig for å gjøre cloud computing i nær fremtid, er å ha en skjerm koblet til en ISP og ha de riktige appene på en smarttelefon.

Begrepet “sky” er en passende metafor for denne nye bruken av Internett… den er uendelig stor, et sted der ute på himmelen, og helt uklar rundt kantene. Cloud computing er. mer eller mindre. et paraplybegrep som brukes for å beskrive en rekke ulike trender; alle involverer Internett og hvordan datamaskiner brukes. De fleste dataeksperter er enige om at dataaktivitet og -kapasitet vil bli betydelig utvidet langt utover dagens nivå, og det vil fullstendig endre hvordan bedrifter og enkeltpersoner bruker datamaskinen.

Bransjeeksperter er ganske sikre på at cloud computing vil forandre fremtiden til IT for alltid, men det er fortsatt mange spekulasjoner om hvordan det vil utfolde seg. Alle de store aktørene kjemper for å komme foran bølgen; selskaper som Google, Amazon, Microsoft, Yahoo, AT&T, Cisco, Hewlett-Packard, Dell, IBM, Intel, Oracle, Unisys, Cognizant, GE og hundrevis flere. Selv i møte med all denne forventningen og spenningen, er det mange IT-fagfolk som fortsatt er ganske usikre på hva det er. De er ikke sikre på om sikkerhets- og personvernspørsmål kan håndteres riktig, eller hva slags innvirkning det vil ha på jobbene deres.

Cloud computing tilbyr vanligvis kundene flere tjenester til lavere kostnader; det er den grunnleggende fordelen og løftet. Kunder må overlate sine personlige og forretningsmessige data til eksterne tjenester, men i bytte får de tilgang til mer programvare og et bredere spekter av tjenester enn de normalt hadde råd til ellers. Skykunder blir medlemmer, eller abonnenter, til leverandører av skytjenester til svært rimelige avgifter, og kan få tilgang til enorme biblioteker med ressurser etter behov, og lagre alle filene deres eksternt for sikker oppbevaring. Leverandørene gjør alle de tunge løftene og leverer infrastrukturen for tjenesten eller programvaren; kundene nyter godt av alle fordelene uten å måtte betale for noen av utviklingskostnadene. Alt kundene betaler for er deres månedlige bruk av tjenester, lik hvordan kundene nå betaler sine månedlige avgifter til et verktøy eller telefonselskap som eier alle ledninger, stolper og kraftstasjoner.

Følgelig har noen leverandører og analytikere definert cloud computing som “utility computing”, der datasentre ligner på kraftstasjoner. Det kraftstasjoner gjorde for bruk av elektrisitet, datasentre bygges nå for å tilby virtuelle servere tilgjengelig for klientbasen over Internett. Andre har definert det som at alt digitalt som forbrukes utenfor brannmuren til deres personlige arbeidsstasjoner er “i skyen”. Etter hvert som tilgang til elektrisitet ble mer tilgjengelig for kundene, skapte det alle slags nye oppfinnelser for å bruke den. På samme måte forventes det at det vil bli en utrolig mengde nye produkter og tjenester skapt for skybrukere etter hvert som industrien utvikler seg.

Cloud computing tilbyr en rekke typer tjenester: infrastruktur, plattform, programvare, lagring, sikkerhet, data, testmiljø, skrivebord, applikasjonsprogramgrensesnitt (API) og hundrevis mer. For eksempel vil kunder som bruker programvare som en tjeneste vanligvis leie programvareapplikasjonene og databasene. Skyleverandørene eier og administrerer plattformene og infrastrukturen som applikasjonene kjører på, på samme måte som webhosting nå tilbys til individuelle brukere. Abonnenter får tilgang til skybaserte applikasjoner via en nettleser, eller lettvektsmobil- eller skrivebordsapplikasjoner. Skytjenesteleverandøren leverer også datasenteret og serveren for å lagre dataene deres på et eksternt sted fra klientens datamaskin; som øker sikkerheten, og reduserer behovet for en stor IT-stab. Utviklere hevder at cloud computing lar gründere få applikasjonene sine i gang mye raskere enn konvensjonelle midler, med mindre vedlikehold og forbedret administrasjon. Det gjør det også mulig for bedrifter og enkeltpersoner å justere ressursene raskere for å møte uforutsigbare og svingende forretningskrav ved å få tilgang til IT-konsulenter og støtteteknikere i nettverk.

Det er et betydelig arbeidsbelastningsskifte som tilbys av cloud computing også. Lokale nettverksdatamaskiner trenger ikke gjøre alt arbeidet når det kommer til å kjøre programmer. Nettverket av datamaskiner som utgjør skyen, eller datasenteret, håndterer alle applikasjonene i stedet. Kravene til programvare og maskinvare fra kundens side reduseres derfor betydelig. Den eneste programvaren brukeren virkelig trenger for å kjøre på sin personlige datamaskin er grensesnittprogramvaren for cloud computing-systemer, som kan være en hvilken som helst kommersielt tilgjengelig konvensjonell nettleser. Skyens nettverk ville ta seg av resten på nettet.

Akkurat nå står markedet på fortauskanten og ser alle skyalternativene utfolde seg som en parade rett rundt et gatehjørne. Det er en viss bekymring for sikkerhet fordi selskaper må stole på at leverandøren lagrer dataene deres eksternt og trygt, og beskytter dem mot hackere, piratkopiering, virus osv. Det er også en liten bekymring for å bli “holdt som gissel” av skyen leverandør når et selskap har alle dataene sine på serverne sine; og ikke bare i tjenesteprisene, men også for oppgraderinger og lagringsutvidelse. Brukere har en tendens til å være et “fanget publikum”, og selv om de kunne bytte cloud computing-leverandør hvis ting ble problematiske, er den største frykten tap av kontroll over proprietær informasjon og teknologisk nedetid på grunn av problemer i nettverksinfrastrukturen mellom brukeren og datasenteret . Hva ville skje hvis en solflamme svekket ikke bare et datasenter, men også satellitt- og mikrobølgeoverføringssystemet til sluttbrukeren? Uten et dedikert backup-system på plass, kan hele selskaper være sårbare for situasjoner utenfor deres direkte kontroll som kan sette dem ut av drift.

For Internett-markedsførere endrer cloud computing både virkemidlene og innholdet i det som markedsføres. Markedsføringsleverandører og organisasjoner blir tvunget til å lansere nye produkter og tjenester som endrer måten deres markeder administrerer databehandlingsressurser på.

Markedsførere har nå tilgang til nye teknologiverktøy ved hjelp av et stort utvalg skyapplikasjoner, som gjør dem i stand til å transformere sine markedsføringskampanjer ved hjelp av nettbaserte plattformer og infrastruktur. Internett-markedsførere er alltid på utkikk etter en fordel for å få mer salg, og kappløpet er i gang for å være de første som tilpasser seg cloud computing fordi det sparer tid og penger. Jo mer klientbasen konverterer til cloud computing, jo mer presset vil være på markedsførere for å bli mer effektive, innovative og gjøre mer med mindre. Folk mister jobben og inntekten raskt når de ikke kan produsere resultater, så de som kan få jobben gjort og bruke mindre penger på det vil overleve.

Imidlertid frykter mennesker og bedrifter endringer og liker å holde seg på kjent grunn, og de vil gjøre det til de blir tvunget til å gjøre overgangen. Det er nettopp her vi er i skyrevolusjonen… venter på å ta det første skrittet… og mens vi venter, utvikler de gigantiske selskapene dingsene, gimmickene og forretningsmodellene som for alltid vil endre måten vi bruker datamaskiner på. .

Leave a Comment