Cloud Computing: Et nytt paradigme i IT -bransjen

C

Etter hvert som IT -feltet utvikler seg, blir det mer modent, behovet for å optimalisere kostnadene driver naturligvis innovasjonen og kreativiteten. Det nye konseptet kombinert med teknologi, som nå gjør runder, er ‘cloud computing’.

Jeg hadde støtt på folk, med begrenset IT -kunnskap som spurte meg om hva som er “cloud computing” ?. Selv om jeg hadde prøvd å forklare dem på best mulig måte, mesteparten av tiden, ender jeg opp med et ledig blikk fra dem, noe som var et tegn på at de ikke forsto konseptet eller bakgrunnen bak cloud computing.

Hva er cloud computing ?.

Ganske nylig har jeg begynt å gi dem et eksempel på et hjem med kjøkken mot restaurant mot å forklare konseptet bak “cloud computing”. Et kjøkken hjemme er dedikert til hjemmet, ressursene – kan det være karene eller apparatene eller matlagingspersonen er dedikert til det hjemmet. Eieren av hjemmet investerer i kjøkken og utnytter fordelen av å ha kjøkkenet til ham eller henne eller familiemedlemmene. Det er eieren av huset som må vedlikeholde kjøkkenet. Når man sammenligner hjemmekjøkkenet med restauranten, er sluttmålet det samme, som er spesifikk mat som tilbys, men hvordan maten tilberedes eller betjenes er annerledes. Man eier ikke noe er en restaurant bortsett fra maten som tilbys. I et nøtteskall er det samme konseptet mellom tradisjonell IT som tilbyr cloud computing.

På samme måte som hjemmekjøkken, i tilfelle tradisjonelle IT -tilbud, eier selskapet maskinvare og lisenser for programvare, og til tider outsourcer selskapet applikasjonsutvikling til en tredjepart som kan sammenlignes med kokk som er ansatt (hvis en person er rik) for å lage mat hjemme . Med utviklingen av IT -sektoren innen maskinvare og programvare, går vi mot en “restaurant” -modell for IT -tjenester; du betaler bare for det som er ditt endelige mål – “bearbeidet mat” eller “tjenester”. Som på en restaurant, der du bare er bekymret for kvaliteten på maten og det forventede tjenestetilbudet og ikke bry deg så mye om hvem som er kokk, servitør eller kjøkkenutstyr eller til og med hvor kjøkkenet er, så er det tilfellet med ‘cloud computing’ ‘, er kunden fokusert på tjenestetilbud og ikke på maskinvare, programvare, rå informasjon eller ressurser som brukes for å tilby tjenestetilbudet eller sluttproduktet.

Organisasjoner kommer ikke til å hoppe inn i cloud computing, de vil utvikle seg og bevege seg mot karakteristisk for cloud computing -infrastruktur over tid da de føler seg trygge på det samme. Når det gjelder cloud computing, tror jeg at vi er på scenen, omtrent som på begynnelsen av 90 -tallet når det gjelder outsourcing av IT -tjenester. IT -tjenester ble outsourcet, slik at organisasjonen kunne konsentrere seg om “kjerne” forretningsområdet. Cloud computing kan godt være et ytterligere skritt fremover.

La oss nå se på tjenestemodellene som vanligvis vurderes i skyberegning.

SAaS: Programvare – som – en tjeneste:

Denne modellen er snakket om ganske lenge nå, forretningsprogram er vert på serveren som vedlikeholdes av datasentre. Juridiske spørsmål, sikkerhet, integrering og konfidensialitet av data om avskrekkende faktorer på denne modellen på dette tidspunktet. Når retningslinjer, prosedyrer, standarder blir definert og finjustert vår tidsperiode, vil dette sikkert bli vedtatt over tid.

Når det gjelder bruk, er applikasjonen tilgjengelig via nettleser, og vilkår og betingelser kan styres av servicenivåavtaler.

Mulige eksempler kan være enkle gratis generiske e -posttjenester til komplekse ERP -systemer.

IaaS: Infrastruktur – som – en tjeneste:

Beregningsservere, lagring, maskinvare vurderes under denne tjenestemodellen. Man vil også finne gratis på lagring som tilbys på nettet, dette kan bli referert til som IaaS.

PaaS: Plattform – som – en tjeneste:

Utviklings- og distribusjonsplattform kan tilbys som en tjeneste for utviklere for å bygge, distribuere administrere applikasjoner på SAaS.

Hvis man ser på sky -distribusjonsstrategi, er det normalt, offentlige, private og hybridskyer. Jeg føler selve navnet ganske viktig å beskrive om typen.

Det neste spørsmålet er hvem som helst, hva slags maskinvare trenger man for å være vert for cloud computing ?.

På dette tidspunktet distribueres normalt cloud computing i tradisjonell modell. Med tradisjonell modell mener jeg at man kan ha en server for databaselager eller applikasjonsnivåer, som nesten er en “silos” -basert modell. Men siden cloud computing må man ha effektiv maskinvare og arbeidskraft (se mitt eksempel på restaurant) for å administrere skyen bedre i et datasenter. Det er her maskinvare kan spille en hovedrolle, den nye teknologien som grid computing, ekte applikasjonsklynger, automatisk lagringsadministrasjon, serverskala og servervirtualiseringsfunksjoner spiller en viktig rolle for bedre administrasjon og distribusjon av sky.

Etter hvert som vi utvikler oss, ville vi godt bevege oss bort fra “Silos” -baserte datasystemer og applikasjoner. Cloud computing -infrastruktur vil bo i datasenteret, dette vil kreve effektiv bruk av maskinvare og mer enn arbeidskraft må støtte flere servere eller applikasjoner. Optimalisering og effektiv kontroll vil spille større roller i infrastrukturforvaltning av dette datasenteret mot cloud computing.

Standarder innen cloud computing utvikler seg, og i henhold til en ledende standardorganisasjon er noen av de viktigste egenskapene for cloud computing,

Ressurssamling:Leverandørens databehandlingsressurser er samlet for å betjene flere forbrukere ved hjelp av en modell for flere leietakere. Det er en følelse av posisjonsuavhengighet ved at kunden generelt ikke har kontroll eller kunnskap om den nøyaktige plasseringen av de tilgjengelige ressursene.

Rask elastisitet: Evner kan elastisk tilrettelegges og frigjøres, i noen tilfeller automatisk, for å skalere raskt utover og innover i forhold til etterspørselen. For forbrukeren ser det ofte ut til at ubegrensede muligheter for levering er ubegrensede og kan tildeles når som helst i hvilken som helst mengde.

Målt service: Skysystemer kontrollerer og optimaliserer ressursbruken automatisk ved å utnytte en målekapasitet på et eller annet abstraksjonsnivå som er passende for tjenestetypen (f.eks. Lagring, behandling, båndbredde og aktive brukerkontoer). Ressursbruk kan overvåkes, kontrolleres og rapporteres, og gir åpenhet for både leverandøren og forbrukeren av den brukte tjenesten.

Siden dette fører til en situasjon der cloud computing må levere tjenester der det er null nedetid og ressurser som deles, så maskinvare for cloud computing utvikler seg naturlig, teknologien knyttet til nettbasert databehandling, clustering – RAC, bedre ytende servere og servere virtualisering har blitt tilbudt av leverandører mot å tilfredsstille egenskapene til cloud computing.

En kort titt på terminologiene og teknologien som brukes,

En klynge består av en gruppe uavhengige, men sammenkoblede datamaskiner hvis kombinerte ressurser kan brukes på en behandlingsoppgave. En ‘clusterware’ er et begrep som brukes for å beskrive programvare som tilbyr grensesnitt og tjenester som aktiverer og støtter en klynge. Kombinasjonen av clusterware, automatisk lagringsadministrasjon gir en enhetlig klyngeløsning som er grunnlaget for ekte applikasjonsgruppedatabase.

Ekte applikasjonsklynger lar flere noder i et gruppert system montere og åpne en enkelt database som ligger på delt disklagring. Skulle et enkelt system (node) mislykkes, vil databasetjenesten fortsatt være tilgjengelig på de gjenværende nodene.

Det kan fortsatt ta noen få år før cloud computing modnes, og det kan godt definere IT-outsourcing-kartet på nytt.

Forfatteren er PMP -sertifisert profesjonell og skriver sin egen blogg på http://indian-amps.blogspot.com

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta