Cloud Computing for kurerindustrien

Cloud computing har sine fordeler og ulemper, men for det meste, for rett virksomhet eller for rett bedriftseier, kan teknologien være den perfekte løsningen for de ulike operasjonelle kravene som må oppfylles daglig. I kurerindustrien kan cloud computing forvandle den enkle oppgaven med å utføre en kurerjobb til en som kan være rimeligere å gjøre. Det er imidlertid to sider av saken, og det er viktig å vurdere disse motstridende faktorene for å sikre at implementering av cloud computing ikke vil virke mot forretningsmålene dine.

Effektivitet

Uttrykket “cloud computing” har ikke blitt et buzzword blant teknologer og nerder for ingenting. Mange bransjer – spesielt de som er avhengige av prosessering av enorme mengder data – har dratt enormt godt av skydatabehandling. Nettvertsselskaper, for eksempel, stoler på den nevnte teknologien for å minimere muligheten for nedetid og redusere driftskostnadene, samtidig som de gir en flott opplevelse for sine webhotellkunder (nettsteder servert fra en skylast betydelig raskere enn de som betjenes fra en tradisjonell nett serverdatamaskin). Kurerindustrien kan også få visse fordeler fra cloud computing – den kan for eksempel sikre at en budtjeneste blir utført i tide og uten forsinkelser.

Sentralisert ledelse

Den tragiske opplevelsen av et lite leveringsselskap som brukte sine egne nettservere og interne datamaskiner til å lagre all kundeinformasjonen – bare for å miste alt i en utilsiktet brann – er en advarselshistorie som sender rystelser nedover ryggen til de som tenker å utføre en budtjeneste handler ganske enkelt om å levere en pakke. Da tjenester som tilbys av datasentre ble populære, gjorde de at den tidligere nevnte tragedien ble en sjelden hendelse. Nå har cloud computing ankommet, og plutselig virker alle de små problemene og feilene som ligger i datasentertjenester som en saga blott: med sentralisert styring av operasjonelle og kunderelaterte data er det nesten null fare for å miste informasjonen som har blitt akkumulert gjennom årene – bortsett fra at teknologien gjør oppgaver til en lek å utføre.

Sikkerhetsadvarsler

Til tross for alle de identifiserte fantastiske fordelene med cloud computing, er det visse aspekter ved driften av et transport- og leveringsselskap som bør analyseres grundig før du flytter dem alle til skyen. Som du kanskje vet, kan selv en enkelt kurerjobb være kostbar, spesielt hvis det er med en krevende storkunde, og potensialet til cloud computing for å “spre” feilen over flere klienter kan være for forbløffende til å tenke på. Slik situasjonen er nå, er det vel og bra å overføre informasjon til skyen med det formål å øke driftseffektiviteten, men nevnte overføring innebærer kun data og ikke faktisk ansvar. Budfirmaet – eller et hvilket som helst selskap for den saks skyld – er eneansvarlig for de sensitive personopplysningene til kundene sine, som fødselsdato, personnummer og andre. Hvis slik personlig informasjon ble overført til skyen, med skyen som den er, og det oppstår et sikkerhetsbrudd, kan det være katastrofalt, spesielt for et lite selskap.

Så alt i alt er det siste ordet dette: totalt sett er nettskybasert databehandling en fin måte å gjøre forretninger på, men først etter at sikkerhetsproblemer har blitt behandlet ordentlig.

Leave a Comment