Cloud Computing: Historie, fordeler og opplæring

C

Cloud Computing

Cloud Computing er metoden for levering av datatjenester over internett. Disse datatjenestene inkluderer lagring, servere, databaser, programvare, analyse og mer. Cloud Computing er et informasjonsteknologi -paradigme som gir oss tilgang til delte datakilder med minimal administrasjonsinnsats. Ved hjelp av Cloud Computing kan vi bruke databehandlingsressurser online over internett uten å investere penger i å bygge og vedlikeholde databehandlingsinfrastruktur. På denne måten gjør Cloud Computing det mulig for organisasjoner å fokusere på kjernevirksomheten i stedet for å gjøre en innsats for å bygge datamaskininfrastruktur på høyt nivå. En annen stor fordel med Cloud Computing er at den gir “pay-as-you-go” eller “pay-per-use” modell betyr at du bare trenger å betale for ressursene du har brukt. Det reduserer driftskostnadene.

Historie

Uttrykket Cloud Computing dukket først opp i 1996 (nevnt i et Compaq internt dokument). Senere ble begrepet populært i 2006 da amazon.com ga ut sin Elastic Cloud Computing -plattform “Amazon web services”. Tidlig i 1993 ble begrepet sky brukt for å referere til et nettverk av distribuert databehandling.

fordeler

Fremveksten av Cloud Computing har gitt organisasjoner og enkeltpersoner en rekke fordeler, inkludert muligheten til å få tilgang til programvare eller ressurser på hvilken som helst enhet uten å måtte installere den på din lokale enhet. Her er noen av de største fordelene.

 1. Fleksibilitet
  En av de store fordelene er skalerbarheten. Hvis bedriftens behov øker, er det enkelt å skalere skyressursene dine fra eksterne servere. Derfor er Cloud Computing ideelt for bedrifter med økende krav til ressurser.
 2. Koste
  Det reduserer kapitalkostnadene for å bygge og vedlikeholde databehandlingsinfrastruktur. Du får lett tilgang til hvilken som helst ressurs via skyen uten å måtte kjøre datasentre på stedet og ansette TI-eksperter for å administrere denne store infrastrukturen.
 3. Produktivitet
  Tradisjonell databehandlingsinfrastruktur på stedet krever mye maskinvareoppsett og tidkrevende infrastrukturbehandling. Det øker produktiviteten din ved å fjerne disse tidkrevende oppgavene og gjør det mulig for organisasjoner å fokusere på kjernevirksomheten.
 4. Opptreden
  De fleste skytjenesteleverandører oppgraderer jevnlig tjenestene til den siste generasjonen for å øke ytelsen og tilby raske og effektive datatjenester. Dette øker produktiviteten til organisasjoner som deler ressursene.
 5. Betal per bruk
  En annen stor fordel er at tilbyderne tilbyr deg “pay-as-you-go” -baserte tjenester betyr at du bare trenger å betale for tjenestene du bruker. Dette reduserer administrasjonskostnadene til organisasjoner.
 6. Sikkerhet
  Det gir deg en bedre sikkerhet fordi dataene er lagret i skyen, du kan få tilgang til dataene og ressursene dine hvor som helst, selv om du har mistet den bærbare datamaskinen. Og du kan også enkelt slette dine personlige data fra den tapte maskinen, slik at ingen kan få tilgang til dem.
 7. Jobb hvor som helst
  Hvis du har en internettforbindelse og en bærbar datamaskin i hånden, kan du jobbe fra hvilket som helst sted ved å få tilgang til skyressurser over internett. Skytjenester tilbyr også mobilapplikasjoner slik at du også kan få tilgang til ressurser på smarttelefonen din.

Type tjenester

Generelt faller IT -tjenester i tre kategorier, dvs. IaaS (infrastruktur som en tjeneste), PaaS (plattform som en tjeneste) og SaaS (Software as a service). Disse tre Cloud Computing -tjenestene kalles noen ganger Cloud Computing -stakken fordi de bygger en bunke mens de sitter oppå hverandre. Her er en oversikt over disse tre tjenestene.

Infrastruktur som en tjeneste (IaaS)

Infrastruktur som en tjeneste er en av hovedkategoriene av tjenester. Det gir virtualiserte databehandlingsressurser som virtuelle maskiner, lagring, nettverk og operativsystemer til enkeltpersoner eller en organisasjon fra en skyleverandør.

Platform as a Service (PaaS)

Plattform som en tjeneste er en kategori av tjenester som gir plattformen for utviklere til å bygge applikasjoner og tjenester over internett. PaaS gir utviklingsmiljøet på forespørsel for utvikling, testing og administrering av programvare.

Software as a Service (SaaS)

Programvare som en tjeneste er en kategori av sine tjenester som tilbyr on-demand programvare over internett. Skyleverandører er vert for og administrerer programvare og lar brukerne koble seg til programmet og få tilgang til programmet over internett.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta