Cloud Computing Illustrert

C

Cloud computing gir en enkel måte å få tilgang til servere, lagring, databaser og et bredt sett med applikasjonstjenester over Internett. Det kalles cloud computing fordi informasjonen du får tilgang til finnes i “skyen” og ikke krever at en bruker er på et bestemt sted for å få tilgang til den. Denne typen system lar ansatte arbeide eksternt. Du kan få tilgang til så mange ressurser du trenger, nesten umiddelbart, og bare betale for det du bruker. Forbrukeren administrerer eller kontrollerer ikke den underliggende skyinfrastrukturen som nettverk, servere, operativsystemer, lagring eller til og med individuelle applikasjonsfunksjoner, med mulig unntak av begrensede brukerspesifikke applikasjonskonfigurasjonsinnstillinger. Det er noen få begreper om Cloud computing som vi må huske på.

Selvbetjening i skyen på forespørsel Selvbetjening
For eksempel, hvis IT -teamet ditt skulle komme under press for å legge til eller endre programvare, plattformer eller infrastruktur og gjøre dem tilgjengelige for brukerne dine, bør de kunne gjøre disse tilleggene umiddelbart.

Allestedsnærværende nettverkstilgang
Det er lett tilgjengelig for alle med internettilgang. Du kan få tilgang til den når som helst, hvor som helst. Denne fordelen er avgjørende for alle aspekter av organisasjonen din. Alt teamet ditt trenger er en Internett -tilkobling, og de kan logge på og bruke alle sine forretningsprogrammer og -systemer, inkludert alle dataene og ressursene fra hvilket som helst sted. Dette kan være avgjørende for fjernarbeidere, for eksempel selgere på veien som prøver å lukke det kvartalsbestemte salget.

Plassering Transparent ressurssamling
Ved å samle ressursene dine i en sky kan du bruke programvaren, plattformene og infrastrukturen din gjennom delte tjenester, slik at brukerne kan få mest mulig ut av eiendelene dine. Samlingsstrategier inkluderer slike datalagringstjenester, behandlingstjenester og tjenester for båndbredde. Dette gir store stordriftsfordeler for organisasjoner og gir midler til å virkelig omfavne det globale kontoret. Når arbeidsstyrken din stenger for dagen på den ene siden av verden, kan teamet ditt på den andre siden stå opp og fortsette å jobbe på de samme plattformene, applikasjonene og infrastrukturen. Med skyen kan du svette eiendelene dine hvor som helst.

Rask elastisitet
Muligheten til å automatisk skalere i skyen eliminerer mye av risikoen forbundet med omfangsbehov for teknologiske prosjekter. Med tradisjonelle miljøer på premissen, mister du inntekter hvis du under-omfangsdesigner et miljø og kravene til det viser seg høyere enn forventet. Motsatt, hvis du over-omfang og salg er lavere enn forventet, øker du kostnadene unødvendig. Muligheten til å skalere infrastrukturen din etter ønske lar deg designe miljøer med en viss tillit som ikke er tilgjengelig med tradisjonelle modeller.

Målt lønn per bruk
Ressursbruk kan overvåkes, kontrolleres og rapporteres, og gir åpenhet for både leverandøren og forbrukeren av den brukte tjenesten. I tillegg gir dette mulighet for en mye mer forutsigbar og nøye kontrollert metode for finansiell regnskap, som går fra Cap-Ex til Op-Ex budsjettering.

En skytjenesteplattform som Amazon Web Services eier og vedlikeholder den nettverkstilkoblede maskinvaren som kreves for disse applikasjonstjenestene, mens du leverer og bruker det du trenger via en webapplikasjon. Nettbasert e-post og Salesforce, en online salgsledelse, er eksempler på Software as a Service. Riktig, konsekvent styring av denne tjenesten er nøkkelen til suksess. Ifølge undersøkelser utført av konsulentfirmaet Forrester i forretningsledelse, forventes cloud computing -markedet å nå 191 milliarder dollar innen 2020.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta