Cloud Computing: Ins og outs

C

Cloud computing har fått betydelig popularitet i løpet av de siste årene på grunn av sin selvbetjeningskapasitet, fleksibilitet, rimelige priser, skalerbarhet og lønnsomhet. Du har kanskje også hørt cloud computing referert til som skyen, cloud hosting, cloud server hosting og etc. Disse begrepene har blitt kastet rundt så mye, og de fleste vet ikke engang nøyaktig hva det betyr. Så hva er cloud computing?

Cloud computing er ulikt tradisjonelle hostingalternativer som bruker en enkelt dedikert server, ettersom cloud computing bruker virtualiseringsteknologi for å samle eller dele ressurser fra et underliggende nettverk av fysiske servere. Med andre ord fungerer en gruppe fysiske servere som en stor server for å gi deg ressursene du trenger på forespørsel. Cloud computing leverer delte databehandlingsressurser, data eller programvare via Internett; som er den vanligste måten å få tilgang til skyen. Imidlertid brukes også intranett og dedikerte nettverk. Ressurser fra skyen inkluderer: nettverk, servere, lagring, plattformer, applikasjoner og andre tjenester. Og disse ressursene deles mellom mennesker og organisasjoner, og brukes av applikasjoner eller brukere.

De fem hovedkarakteristikkene for skyberegning

I cloud computing er det fem grunnleggende egenskaper som skiller det fra tradisjonelle hostingalternativer, inkludert rask elastisitet, bred nettverkstilgang, on-demand selvbetjening, ressurssamling og målt service.

· Selvbetjening på forespørsel

Med selvbetjent cloud computing on demand kan du få tilgang til e -post, applikasjoner, nettverk eller servertjenester uten menneskelig interaksjon. Bare opprett en konto med selgeren, opprett fakturerings- og sikkerhetslegitimasjon, og velg nettskyressurser du trenger. Vanligvis gjøres alt dette ved å bruke en brukervennlig og lett tilgjengelig web-basert selvbetjeningsportal.

· Bred nettverkstilgang

Cloud computing -tjenester er tilgjengelige over et nettverk, enten over et dedikert nettverk, Internett eller intranett. Disse tjenestene kan nås av hvem som helst, hvor som helst, når som helst på hvilken som helst enhet eller arbeidsstasjon, selvfølgelig med de riktige legitimasjonene.

· Ressurssamling

Cloud computing gir flere kunder de samme fysiske ressursene, men med et eget miljø for hver klient. Og ressursene fra disse fysiske serverne kan samles fra forskjellige servere, i forskjellige datasentre, på forskjellige steder. Og hvis en server i nettverket går frakoblet, vil din virtuelle server samle ressurser fra en annen server i ditt fysiske nettverk. Selv om et helt datasenter i nettverket ditt er nede, blir ressursene dine samlet fra forskjellige datasentre på forskjellige steder. Denne strukturen gir mulighet for redusert risiko i tilfelle feil.

· Rask elastisitet

Kanskje en av de viktigste fordelene med cloud computing er fleksibiliteten den gir brukerne, ettersom skyressurser raskt og elastisk kan leveres for raskt å skalere ut og inn for å dekke etterspørselen. Med andre ord får du ressursene du trenger når du trenger dem.

· Målt service

Cloud computing bruker målefunksjoner for å måle bruken av ressurser, slik at du bare kan betale for det du bruker. Med andre ord, akkurat som en strømregning vil du bare bli belastet for det du bruker, ikke mer og ikke mindre.

De tre viktigste Cloud Computing -tjenestemodellene

I cloud computing er det tre hovedmodeller. De er Software as a Service (SaaS), Infrastructure as a Service (IaaS) og Platform as a Service (PaaS).

· Software as a Service (SaaS) er den mest brukte cloud computing -tjenestemodellen. SaaS lar utviklere og organisasjoner bruke forretningsspesifikke applikasjoner utviklet av tredjeparter. I en SaaS -modell er leverandøren vert for både applikasjonen og dataene, og sluttbrukeren kan bruke tjenestene hvor som helst. SaaS er ikke din gjennomsnittlige programvare, ettersom den distribueres over et nettverk, vanligvis på nettet, tilgjengelig via nettleser eller programgrensesnitt. Tjenester kan være alt fra e -post til beholdningskontroll til databasebehandling. Noen eksempler inkluderer: Salesforce.com, Zoho og Netsuite. Tilbudet på servicenivå inkluderer: oppetid for applikasjonen og ytelse.

· Platform as a Service (PaaS) er en type cloud computing som gir brukerne programvareutviklingsverktøy som ligger på en skyleverandørs infrastruktur. I et PaaS -miljø kan utviklere utnytte ressursene til en skyleverandør for å lage og hoste applikasjoner på sine plattformer over Internett. Den største fordelen fra PaaS er at brukere kan kjøre eksisterende eller utvikle nye applikasjoner uten å være bekymret for vedlikehold av servermaskinvare, operativsystemer, lastbalansering eller databehandlingskapasitet. Med andre ord kan du fjerne ansvaret for å eie, administrere og operere systemprogramvare og maskinvare til tjenesteleverandøren. Typer tjenester som tilbys kan være alt fra RunTime -scenario, skylagring, integrasjon og etc. Noen eksempler på PaaS er Google App Engine, Windows Azure og Force.com. Tilbudet på servicenivå inkluderer: miljøtilgjengelighet, miljøytelse og ingen applikasjonsdekning.

· Infrastruktur som en tjeneste (IaaS) er en form for cloud computing som gir brukerne nettverk, lagring, virtualiserte servere og systemprogramvare som gir deg alle funksjonene til et helt datasenter. Med andre ord kan du bruke datamaskiner som tjenesteleverandøren din eier, administrerer og driver. Ressurser bør omfatte servere, lagring, leverandørstyrt nettverk og virtualiseringslag slik at nettverksarkitekten din kan kjøre applikasjonen og dataene dine. Hele tiden vil du ha kontroll over operativsystemer og distribuerte applikasjoner. Typer tjenester som tilbys: skylagring og virtuell server. Noen eksempler: Amazon Web Services, RackSpace Cloud og Go Grid. Tilbudet på tjenestenivå inkluderer: virtuell servertilgjengelighet, leveringstid og ingen plattform- eller applikasjonsdekning.

De tre store skyløsningene

Det er mange typer skystrategier å bruke. Det er tre hovedtyper av skyløsninger, inkludert: offentlige, private og hybridskyløsninger.

· Offentlig sky

Når folk tenker på begrepet sky, refererer de oftere enn ikke til den offentlige skyen. En offentlig skyløsning deles av tusenvis av kunder over hele verden og er tilgjengelig for alle på Internett. Dette er den enkleste og mest kostnadseffektive skystrategien å bruke. Men fordi du deler skyen med publikum, vil du ikke beholde sensitiv informasjon her.

· Privat sky

Når organisasjonen din har sensitive data, er frykt for personvern et ledende problem. Det er her en privat sky vil komme i bruk. En privat sky er enten et proprietært nettverk eller et datasenter som tilbyr vertstjenester til bare en enkelt kunde. I et privat skyoppsett må du enten lease eller levere maskinvaren som skal brukes. For ikke å snakke om at du enten kan administrere noen eller alle IT-ressursene dine internt eller administrere eksternt. For virksomheter som er i sterkt regulerte bransjer der sikkerhet er av største betydning, er en privat skyløsning det eneste alternativet. Fordelene med en privat skyløsning inkluderer: ingen begrensninger i nettverksbåndbredde, sikkerhetsproblemer og juridiske bekymringer som bruk av en offentlig sky kan omfatte. Det kan også ha forbedret sikkerhet, ansvarlighet og spenstighet enn en offentlig sky fordi bruk kan inneholdes og administreres. Noen ulemper er at det kreves en stor kapitalinvestering, tid til markedet kan gjennomsnittlig 6-36 måneder å etablere og læringskurven er stor.

· Hybrid sky

En hybridsky er en kombinasjon av en offentlig og en privat sky og regnes som den beste av begge verdener. En hybrid skyløsning lar deg beholde alle dine sikre data i en privat skyinnstilling, samtidig som du får høy brukervennlighet for mobil og nettbasert tilgang til bedriftsapplikasjoner. I de fleste tilfeller fungerer en hybridskyløsning som kombinerer fordelene med både private og offentlige skyer ganske bra for en stor del av virksomhetene. Noen fordeler med en hybridskyløsning inkluderer: ingen leverandør låser seg inn, minimerer risikoen for datatap og/eller nedetid, sparer ekstra kostnadene ved å kjøpe eksklusiv servermaskinvare og får ganske pålitelig tilkobling, selv i tilfelle avbrudd. En stor ulempe er at en hybridskyløsning er veldig dyr.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta