Cloud Computing og IT-infrastrukturtjeneste

Hva er Cloud Computing?

Cloud computing er en on-demand-tjeneste som har fått masse appell i bedriftens datasentre. Skyen gjør det mulig for datasenteret å fungere som internett, og dataressurser kan nås og deles som virtuelle ressurser på en sikker og skalerbar måte.

The Cloud tilbyr tre primære tjenester, som kan matches i henhold til dine unike krav i Cloud Computing:

1- SaaS: Software as a service (SaaS) er en programvaredistribusjonsmodell der en tredjepartsleverandør er vert for applikasjoner og gjør dem tilgjengelige for kunder over Internett.

2- PaaS: Platform as a service (PaaS) er et komplett utviklings- og distribusjonsmiljø i skyen, med ressurser som gjør deg i stand til å levere alt fra enkle skybaserte apper til sofistikerte, skyaktiverte bedriftsapplikasjoner.

3- IaaS: Infrastructure as a service (IaaS) er en umiddelbar datainfrastruktur, klargjort og administrert over Internett.

Hvorfor cloud computing gunstig for små bedrifter?

Alltid tilgjengelig – De fleste skyleverandører er ekstremt pålitelige når det gjelder å tilby sine tjenester, med mange som opprettholder 99,99 % oppetid.

Forbedret mobilitet – Data og applikasjoner er tilgjengelige for ansatte uansett hvor de er i verden.

Cloud computing er mer kostnadseffektivt – Fordi bedrifter ikke trenger å kjøpe utstyr og bygge ut og drifte et datasenter, trenger de ikke bruke betydelige penger på maskinvare, anlegg, verktøy og andre aspekter ved driften.

Utgifter kan raskt reduseres – I tider med lavkonjunktur eller nedskjæringer i virksomheten (som energiindustrien opplever for tiden), tilbyr cloud computing en fleksibel kostnadsstruktur, og begrenser dermed eksponeringen.

Mindre miljøpåvirkning – Med færre datasentre over hele verden og mer effektiv drift har vi samlet sett mindre påvirkning på miljøet. Bedrifter som bruker delte ressurser forbedrer sin “grønne” legitimasjon.

Hva er IT-infrastruktur?

Begrepet IT-infrastruktur er definert i ITIL v3 som et kombinert sett av maskinvare, programvare, nettverk, fasiliteter, etc. (inkludert alt informasjonsteknologirelatert utstyr), brukt til å utvikle, teste, levere, overvåke, kontrollere eller støtte IT-tjenester . Tilknyttede personer, prosesser og dokumentasjon er ikke en del av IT-infrastrukturen.

Det som gjør IT-administrasjon så viktig og populær i disse dager, er dens mange fordeler. Disse tjenestene optimaliserer IT-infrastrukturen din for å dekke alle forretningsbehovene dine.

Denne IT-infrastrukturbyggingstjenesten gjelder applikasjonssentrisitet, selgers nøytrale tilnærming og bedriftsarkitekturmetodologier for å skape og bygge et forretningstilpasset, sterkt og optimalisert IT-miljø for virksomhetene.

Få selskaper tilbyr slike databehandlingstjenester, derav kalt “Cloud Computing Providers/ Companies”. De belaster brukerne for å bruke slike tjenester, og prisene er basert på deres bruk av tjenester. Her er noen firmanavn

– Amazon Web Service

– Microsoft Azure

– Google Cloud Platform

– Adobe

– VMware

– IBM Cloud

Leave a Comment