Cloud Computing Services – alt for alle!

Cloud computing har forkortet gapet mellom en bruker og plasseringen av ressursene og dataene hans. Med dens hjelp kan han få tilgang til eiendommen sin fra hvor som helst og når som helst. Tid og avstand er ikke lenger et kriterium for nettbrukere. Alt takket være cloud computing og dens forskjellige typer tjenester som gjorde denne handlingen mulig, og det også veldig effektivt.

Levering av dataressurser over internett er vanligvis tjenesten som tilbys av cloud computing. Selv om det er en rekke tjenester levert av et nettsky-selskap, brukes tre grunnleggende modeller generelt. De er:

IAAS- Infrastructure as a Service

SAAS- Software as a Service

PAAS- Plattform som en tjeneste

Disse tre forskjellige modellene definerer grunnlaget for en webhotelltjeneste ved å tilby de tre nødvendige komponentene som kreves for å være vert for et nettsted. IAAS gir de grunnleggende infrastrukturelle behovene som virtuelle maskiner, server, lagerhus osv. som er svært nødvendige for å få tilgang til et nettsted eller relevante data lagret av en bruker. Gjennom SAAS eliminerer skyleverandører behovet for å installere fullverdig programvare og bruke den direkte ved å få tilgang til den gjennom skyene. PAAS leverer det nødvendige operativsystemet, utførelsesmiljøet for programmeringsspråket, databasen og webserveren. I det store og hele tilbyr den plattformen til en bruker som allerede har ordnet programvaren og infrastrukturen sin.

Cloud computing-tjenester slutter ikke her. Det har blitt videreført til mange flere former for å gi brukerne så mye bekvemmelighet de kan. For eksempel kan du leie en stor mengde lagringsplass ved å bruke STaaS (Storage as a Service), eller du kan sikre filene dine ved å leie avanserte sikkerhetssystemer gjennom SECaaS (Security as a Service). Og det er mye mer. Hver tjeneste har en bestemt begrensning og en modell som passer kun den type arbeid man må forholde seg til.

Leverandørene av denne typen tjenester er kjent som cloud computing-tjenesteleverandører. Gjennom årene har disse tjenestene gjennomgått en radikal transformasjon og flere funksjoner har samlet seg. Fra IT-infrastruktur til lagringsordninger, tjenestene er nå ubegrensede.

Bruken av cloud computing-tjenester har redusert kompleksiteten til IT-avdelingen. Organisasjoner er mer bekymringsløse og er ikke mer stresset over sine uendelige serverproblemer siden alt administreres av cloud computing-selskapet selv. Organisasjoner kan nå fokusere mer på selskapets mål og oppnå sine bragder uten å bekymre seg for andre problemer.

Leave a Comment