Cloud Computing Sikkerhet og sikkerhet – Er det virkelig trygt å bruke?

For mange virksomheter er en av de viktigste bekymringene sikkerheten og sikkerheten til data. Det har vært for mange hendelser i det siste hvor tilsynelatende sikre databaser ble brutt inn av nettkriminelle og skapte kaos på filene, ødela, korrumpere, eller enda verre, ved å bruke informasjonen til å begå flere forbrytelser. Dette er grunnen til at selskaper som tilbyr cloud computing som en tjeneste setter sikkerhet og sikkerhet for data som sin fremste bekymring, og forsikrer potensielle abonnenter om at selv om en hacker blir født hvert minutt, har de det beste teamet av eksperter som utvikler beskyttelsesløsninger hvert sekund.

Det er imidlertid noen selskaper som ikke lar seg berolige av denne forsikringen fra leverandører av nettsky-databehandling. Disse selskapene hevder at siden de ville være prisgitt leverandørene når det kommer ned til datasikkerhet, katastrofeplanlegging og gjenoppretting, sikkerhetskopiering, tilgjengelighet, kryptering, autentisering og en rekke andre kritiske løsninger som et selskap trenger for å overleve.

En annen bekymring reist av disse selskapene er den virtuelle umuligheten for abonnenter å undersøke og verifisere sikkerhetsbeskyttelsen som disse leverandørene har innført. Denne bekymringen blir ikke hjulpet av det faktum at de fleste av disse cloud computing-leverandørenes datasentre er spredt over hele kloden, og det ville være svært vanskelig for abonnenten å personlig inspisere disse fasilitetene.

De fleste selskapene som reiste disse bekymringene var de som er involvert i netttransaksjoner. Studier har vist at dette er området hvor de fleste hendelsene med infiltrasjonsforsøk skjer. Dette er fordi det er et vell av data som kan stjeles og deretter brukes av cyberkriminelle for å få økonomiske belønninger.

Selv om mange selskaper ønsker å gå over til dette nye paradigmet for moderne databehandling, ser det ut til at alvorlige bekymringer for sikkerhet og sikkerhet holder dem tilbake fra å ri på bølgen av skydatabehandling. Kanskje, med mindre disse cloud computing-leverandørene legger veldefinerte sikkerhetslag på databasene sine, vil bedrifter fortsette å være bekymret for databasene sine.

På den ene siden har imidlertid leverandører av nettsky-tjenester hevdet at sikkerhetslagene rundt databasene deres er så strenge at hackere vil finne det vanskelig å trenge gjennom selv bare det første nivået. Faktisk har cloud computing-leverandører gått sammen om å drive forskning og utvikling med det formål å oppdage flere teknikker som kan brukes av hackere for å trenge inn i systemet, og deretter bruke de nødvendige løsningene slik at den samme metoden aldri kan brukes igjen.

Med den nåværende utviklingen og fremgangen som leverandører av nettsky-databehandling gjør, kan det sies at sikkerhetsbekymringene som tas opp, blir adressert slik at tjenesten skal være trygg og sikker å bruke. En ting er utvilsomt sikkert. cloud computing-teknologi vil være fremtidens bølge og vil endre hvordan folk bruker informasjonsmotorveien i flere tiår fremover.

Leave a Comment