Fordeler med informasjonsteknologi

Hva er informasjonsteknologi

Informasjonsteknologi er bruk og anvendelse av datasystemet for å behandle, administrere og distribuere informasjon. Bruk av IT i denne sammenhengen involverer både maskinvare- og programvarekomponentene.

Noen store fordeler med informasjonsteknologi på forskjellige områder er listet opp nedenfor:

Hastighet og nøyaktighet i informasjonsbehandling

Med bruk av IT kan mer arbeid gjøres av enkeltpersoner, bedrifter, tjenester og offentlige organisasjoner. Funksjonsforbedringsprogrammer som tekstbehandlere, databaseprogrammer og regneark kan få arbeidet gjort på kortere tid med økt nøyaktighet og effektivitet.

Global sosial interaksjon

IT har gjort global sosial og kulturell interaksjon veldig enkel. Dette er tydelig med fremveksten og suksessen til nettsteder for sosiale nettverk, som Facebook og Twitter. Dessuten har bruken av informasjonsteknologi eliminert språkbarrierer med teknologier som språkoversettere.

Underholdning

Introduksjonen og bruken av høyteknologiske applikasjoner og gadgets som iTunes, iPod og iPone har vært revolusjonerende. Nedlasting, kjøp, avspilling og organisering av musikk, videoer, filmer og TV-serier er gjort superenkelt og tilgjengelig. Den galante utviklingen av informasjonsteknologi gjennom historien setter verden i håndflaten din med teknologier som iPad og Amazon Kindle.

Kommunikasjon

Effekten av informasjonsteknologi på universell kommunikasjon er fenomenal. Telekommunikasjon har gått utover bruken av grunnleggende teknologier. Med utviklingen av Internett og teknologier som VoIP (Voice over IP), kan organisasjoner, bedrifter og enkeltpersoner kommunisere når som helst fra forskjellige deler av verden gjennom video- og taleanrop, nettkonferanser, seminarer og virtuelle møter.

Økonomisk fremgang

Et viktig skritt mot global økonomisk fremgang er fjerningen av avstands- og tidsbarrierer forårsaket av bruken av informasjonsteknologi på kjøp og salg av varer og tjenester (e-handel). E-handel ga rom for små, små og store bedriftsaktører å dukke opp. Sammenkobling av virksomheter gjøres smertefritt. Tusenvis av lokale, nasjonale og internasjonale virksomheter og bedrifter har nå det som omtales som “netttilstedeværelse” og kan nå nå et bredere publikum.

utdanning

Utdanning har gått langt utover bruken av murstein og dødelige klasserom eller tradisjonelle tavler. Verden er nå inne i e-læringstiden, ved å bruke teknologier som VLEs (Virtual Learning Environments). Studenter kan ha tilgang til alt undervisningsmateriell og ressurser på nett; delta i virtuelle klasserom sanntid eller asynkront.

Helse

Bruken av IT har ført til en generell forbedring av kvalitet, sikkerhet og effektivitet i helsevesenet. Helsesektoren er positivt påvirket av bruken av elektroniske helsejournaler, virtuelle helseteamteknologier, telemedisin, e-helsenett og ulike spesialisthelseinformasjonssystemer.

Informasjonsteknologi hadde brakt fenomenale endringer i alle aspekter av livet. Den positive effekten har vært global og endringen fortsetter å vokse eksponentielt. Imidlertid kan ulempene ikke ignoreres. En stor trussel forårsaket av IT er sikkerhet og drastisk reduksjon i personvernet.

Leave a Comment