Forholdet mellom Cloud Computing og virtualisering

F

Cloud Computing er en teknologi som brukes av flere selskaper som ønsker å redusere kostnader, og har tilgang til programmer og applikasjoner som ikke er fysisk installert på datamaskinene eller serverne. Konseptet med elektrisitet kan kanskje sammenlignes med hvordan denne teknologien fungerer, selv om forbrukeren ikke vet hvor, og hvordan strømmen produseres, har forbrukerne fortsatt tilgang til strøm når de trenger det bare ved å koble til et apparat og slå det på. Dette konseptet er nesten det samme som cloud computing, men den viktigste typen kommunikasjon som brukes med denne teknologien er internett. Cloud computing som definert av NIST eller National Institute of Standard and Technology er en teknologi som gir skalerbare IT -muligheter som tilbys som tjenester via internett for flere brukere. Mange brukere vil deretter dele samlede IT -ressurser som reduserer kostnader og resulterer i større databehandlingseffektivitet.

Tenk på det på denne måten; et selskap som bruker datamaskiner vil trenge flere systemer for å tilby tjenester, kommunisere og lagre informasjon. Dette betyr også at jo flere datamaskiner du har, desto flere programvarelisenser, servere og lagringsenheter vil være nødvendig etter hvert som din bedrift vokser. Bak alle disse er det flere mennesker som jobber hele dagen med å sørge for at servere, applikasjoner og lagringsenheter fungerer som de skal og oppdateres. Selskapet trenger da også mellomrom for å lagre disse serverne og lagringsenhetene, og for å forhindre overoppheting trenger du også kjøleutstyr som koster penger. Med cloud computing blir flere av disse anskaffelsene tatt av. Hvis disse selskapene bruker eller overfører til cloud computing, trenger de bare datamaskinene og noen ganger en enkelt server for å drive virksomheten problemfritt. Alle de andre databehandlingsbehovene blir deretter outsourcet til skyene, som er servere og lagringsenheter på forskjellige steder som kan slås på eller av avhengig av selskapets databehov. Ingen dyrere programvarelisenser, ikke flere behov for flere servere og supportfolk for å vedlikeholde alle disse. Dette selskapet vil da betale cloud computing -leverandøren når de bruker tjenestene, det er som å ta en drosje og betale gjennom måleren.

Virtualisering er en teknologi som hjelper bedrifter og enkeltpersoner til å utnytte sine datamaskiner, applikasjoner, lagringsenheter og servere mer effektivt. Dette kan defineres som å kjøre flere forekomster av noe (operativsystem) i noe (datamaskiner) når det bare er designet for å kjøre én forekomst. Det finnes forskjellige typer virtualisering. Servervirtualisering – Er en type virtualisering som konsoliderer flere fysiske servere til virtuelle servere og deretter kjøres på en enkelt fysisk server. Applikasjonsvirtualisering – et program kjøres på en annen vert der det er installert og er eksternt tilgjengelig fra en annen datamaskin. Eksempel på dette er desktopvirtualisering, presentasjonsvirtualisering – kjører på en oppfylt ramme som Citrix, applikasjonen kjøres deretter i en annen vert, men kan også sees på klientskjermen. Nettverksvirtualisering – Denne typen virtualisering bruker nettverket på en utskåret måte, som deretter kan kjøres på flere formål, via bryteren, NIC, VLAN, lagringsenheter og andre enheter som kan kontrollere et nettverk Lagringsvirtualisering – betyr lagringsenhetene dine blir deretter konsolidert og administrert i en virtuell lagringsenhet. Serverne hvor dette er koblet til er ikke klar over den fysiske plasseringen til den virtualiserte lagringsenheten.

Cloud Computing og virtualisering er to forskjellige teknologier som mesteparten av tiden byttes ut. Disse teknologiene vil fungere uten den andre. Selv om cloud computing blir bedre utnyttet hvis desktop -virtualisering først gjøres siden de fleste Cloud computing krever at flere virtuelle servere og lagringsenheter fungerer eller det du kan kalle multitenancy. Virtualisering på den annen side gjør det mulig for en bedrift eller et individ å spare på databehandlingsbehov og ressurser ved å lage en virtualisert versjon av en fysisk ressurs i samme ressurs. For eksempel brukes server A bare 30 prosent mesteparten av tiden og server B brukes bare 50 prosent. Disse to kan kombineres sammen ved å lage en virtuell server A i server B og derfor ikke fysisk bruke Server A lenger. Dette betyr at du sparer penger og ressurser ved å eliminere server A fra ligningen.

Dypere forklaring på servervirtualisering

Virtualiserte servere i en fysisk server kjøres side om side i samme miljø uten kompatibilitetsproblemer, fordi disse virtuelle serverne er isolert og deretter innkapslet med forskjellige lag. Fra maskinvarelag, virtualiseringslag og forskjellige miljøer, for eksempel operativsystemer og applikasjoner. i maskinvarelaget har hver virtuell server et dedikert minne, harddisk og prosessor tildelt for den i den fysiske serveren. Akkurat som om det er en operativ fysisk server. Mesteparten av tiden konverterer Virtualization 20 fysiske servere til en ved å gjøre nitten av disse til en fysisk server til en virtualisert server i stedet.

Cloud computing derimot bruker ressurser du ikke har fysisk tilgang til, disse ressursene kan være servere, applikasjoner, operativsystemer, lagringsenheter og så videre. Når du sier at du beregner gjennom en sky, betyr det at databehandlingsressursene blir outsourcet til leverandører mens du betaler disse leverandørene for det du bruker. I motsetning til at hvis du bruker konvensjonell databehandling, trenger du alt utstyr, folk og programvare for at alt skal fungere uten problemer. Cloud computing betyr at disse ressursene deretter blir levert til deg av et selskap uten at du trenger å bekymre deg for vedlikehold, plass til utstyret og programvarelisenser, fordi leverandøren av cloud computing vil ta seg av det. Alt du trenger å gjøre er å logge deg på datamaskinen, overvåke bruksutgivelsen eller ansette flere servere avhengig av databehandlingsbehovet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta