Forstå Cloud Computing eller en betal-som-du-gå-bruksmodell

La oss forstå hva cloud computing og “Pay-As-You-Go” (PAYG)-modeller er. La oss først takle PAYG. Enkelt sagt er PAYG en “verktøy”-databehandlingsmodell som lar en bruker betale basert på påløpte maskintimer eller mengden ressurser som forbrukes. Dette er en veldig interessant databehandlingsmodell. Brukere belastes basert på brukstimer i stedet for på hele infrastrukturen eller dataressursene som er tilstede på stedet.

Så når det kommer til lave kostnader – og vel å merke, det gjør det alltid, det er en evig nødvendighet for organisasjoner som ønsker å kutte ned mange forhåndskostnader og løpende IT-utgifter – for bedrifter, det du har er fakturerbare timer på brukte tjenester verserer en faktisk, hel infrastrukturflåte av dataressurser. Hvilken vinner? Selvfølgelig vinner “utility” eller on-demand bruk uten tvil. En stor kapitalutgift er kanskje ikke særlig fordelaktig når du vet at bruk av skytjenester gir deg den lave kostnaden/det lave inngangspunktet. Derfor trenger du ikke en komplett infrastruktur for å tjene formålet ditt; du trenger bare en on-demand Cloud-løsning som gir deg den største fordelen med å begrense kapitalutgiftene du vil pådra deg fra tradisjonell lokal eller intern infrastruktur.

Under denne modellen kan en dedikert skyserver – inkludert programvare, lagring og utviklingsplattformer – klargjøres for din bruk, og faktureringen for den kan gjøres i henhold til bruken av serverkraft og lagring. Denne mekanismen kalles utility computing. PAYG er også kjent under andre navn som Pay-Per-Usage, Pay-Per-Use eller Pay-As-You-Us.

Avdekk rikdommene i skyene

Den neste fasetten av denne automatiserte leveringen av IT- og forretningstjenester er fenomenet som kalles Cloud computing. Tidligere hadde brukere bare én måte å kjøre applikasjonene eller programmene sine på, det er ved å bruke tjenestene til deres fysiske datamaskiner og servere som er tilstede i lokalene til organisasjonen deres. Men nå har ting endret seg dramatisk til det bedre fordi de kan gjøre det uten å sette opp noen ekstravagant infrastruktur for å kjøre applikasjonene/programvaren deres. De kan utføre alle sine beregningsoppgaver, eksternt, ved å betale etter hvert. Cloud computing lar deg få tilgang til informasjonen din via høyhastighets Internett-tilkobling, hvor som helst og når som helst.

For forretnings- og forbrukersamfunn, når det gjelder innovasjon, mobil tilgang, enorm datakraft og levering på forespørsel, viser det seg å være svært rimelig og fortsetter å være produktivt.

Noen av spillerne i denne plassen er:

Amazon EC2, Flexiscale, GoGrid, Joyent, AppNexeus RightScale, ElasticServer

Forretningsmodell i bedriftsklassen, for alle

Litt mer om cloud computing: Cloud Computing er et altomfattende begrep som beskriver et bredt spekter av databehandlingstjenester. Faktisk, som med andre kritiske forbedringer i teknologi, har mange leverandører ganske enkelt begynt å bruke uttrykket “Cloud” for produkter som ligger utenfor den grunnleggende definisjonen. Men for å virkelig forstå hvordan skyen kan gi verdi til en organisasjon, er det viktig å finne ut hva den virkelig er og dens tilgjengelighet gjennom ‘as-a-service’-paradigmet. Den virtuelle og “åpne” forretningsarkitekturen gjør det mulig for organisasjoner og ulike interessenter som forretningspartnere, kunder osv. å koble seg til og flytte inn i skyen for å gjøre forretninger.

Skyen er en bred samling tjenester som gir organisasjoner høy fleksibilitet til å velge hvor, når og hvordan de bruker teknologien til skyløsninger, vanligvis referert til som Software-as-a-Service (SaaS), Platform-as-a- Service (PaaS) og Infrastructure-as-a-Service (IaaS), og offentlig, privat eller hybrid.

La oss nå se nærmere på skyprising av skytilbud. Skyprising er basert på en fast eller en abonnementsbasert prismodell: i utgangspunktet en bruksavgift som lar kunder/organisasjoner/abonnenter kjøpe for en fastsatt betaling for en bestemt tidsperiode, typisk på månedlig eller årlig basis. I PaaS- og IaaS-modellene tilbys imidlertid en blanding av fakturering for lagring, servertype, CPU-bruk, etc., for eksempel pay-as-you-go, månedlig, kvartalsvis og årlig. Flytt til skyen; gjør det til en ny forretningsmodell for organisasjonen din og bli mer konkurransedyktig.

Miljøvennlig: Go Green Factor

Det er viktigst å være energieffektiv. Enten du har en internt vertsbasert tjeneste eller kravet ditt er outsourcet til tredjeparts skytjenesteleverandører, kan bedrifter fortsatt være energieffektive uansett. Med cloud computing kan du være trygg på at du kan spare energikostnader og bidra til en sunnere planet ved å etterlate et mindre karbonavtrykk.

Å flytte til skyen er ikke akkurat en egoistisk handling. Å skape bærekraftige løsninger vil sørge for at planeten vår får litt kjærlighet også.

Leave a Comment