Har du kjent med disse 10 fordelene med Cloud Computing?

Cloud computing har styrt forretningsverdenen i omtrent to tiår nå, og til tross for de avanserte funksjonene og funksjonaliteten den tilbyr, ønsker fortsatt en stor del av næringslivet å operere med tradisjonelle måter. Undersøkelsene gjort av de fleste av de anerkjente selskapene lar imidlertid mange være i tvil.

I en studie utført av International Data Group, avsløres det at 69 % av virksomhetene bruker kraften i skyteknologi, mens 18 % innrømmer at de fortsatt er i planleggingsfasen og snart vil implementere skyløsninger. De undersøkte dataene viser virkelig veksten av teknologikyndige bedrifter og hjerner som erkjenner fordelene med cloud computing.

Utvilsomt tar de fleste av industrilederne i bruk skyteknologi for bedre å betjene kundene sine, kjøre komplekse forretningsprosesser jevnt og høste maksimal produktivitet til minimale priser. Men for de som fortsatt er usikre på å forplikte seg til cloud computing-løsningene bør understreke disse 12 fordelene som skyadopsjon gir:

1. Kostnadsbesparelser

Det er mange bedrifter som er bekymret for startkostnaden ved å implementere en skybasert server, men de bør vurdere avkastning i stedet for bare startpris. Mange nettskyvertsleverandører holder seg til betal-som-du-gå-modellen som ber brukere om å betale kun for ressursene og tjenestene de trenger. Kort sagt, å bytte til vertsbaserte applikasjoner vil spare tid og penger.

2. Sikkerhet

Cloud muliggjør ekstern tilgang til filer og data, noe som betyr at hvis du kan få tilgang til dataene dine eksternt, hva hindrer andre i å gjøre det samme? Rart, ikke sant? Vel, dataene dine overvåkes på heltid i skyen av respektive skyverter, noe som sikrer betydelig datasikkerhet. Mange bedrifter aksepterte at skyen er det beste stedet å oppbevare sensitiv informasjon, da det reduserer sjansen for interne datatyverier.

3. Fleksibilitet

Du har for lite tid til å investere hvis du driver en bedrift, og av hensyn til marginale fortjenester må du vurdere fleksibilitet over uendelige problemer. Å investere for mye av tiden din på å løse tekniske og datalagringsrelaterte problemer kan distansere deg fra forretningsmålene dine. Noen ganger krever virksomheten din umiddelbare endringer som ekstra båndbredde eller forbedrede funksjoner, en skybasert tjeneste oppfyller disse kravene umiddelbart uten å knekke ryggen, noe som er ganske vanskelig for din interne IT-avdeling.

I Information Week-undersøkelsen innrømmet omtrent 65 % av respondentene at “evnen til raskt å møte forretningskrav” var det viktigste hensynet når de valgte et skybasert miljø for virksomheten.

4. Mobilitet

Skymiljø sikrer at ingen utelates fra mobilitetssløyfen; ansatte kan få tilgang til bedriftsdata via smarttelefoner og andre enheter og holde seg oppdatert med gjeldende endringer gjort av kunder og kolleger. Skyen er det beste alternativet for å frigjøre bedre balanse mellom jobb og privatliv uten å stresse mye, da ansatte kan jobbe med hverandre selv når de reiser, slapper av hjemme eller bare deltar på forretningsmøter utenfor byen.

5. Bedre innsikt

Den avanserte teknologien hjelper bedrifter med å få en klar oversikt over dataene de har og dataene de kan bruke for å øke fortjenestemarginene sine. Skybaserte applikasjoner tilbyr integrerte analyseverktøy, som enkelt kan forutsi tilpassede rapporter for spesiell bruk. Ett-klikks rapporteringsmekanisme er igjen en fordel som bare skyen kan tilby. Ved å bruke slike analytiske rapporter kan bedrifter utarbeide handlingsplaner for å møte organisasjonens mål.

6. Økt samarbeid

For små bedrifter er det ren lykke å sette opp et samarbeidsmiljø, siden de ikke krever noen fysisk plass å skaffe seg. Ansatte kan koble til hverandre, dele arbeidet sitt og til og med jobbe med den samme datafilen på samarbeidsområdet som skyen tilbyr. Å flytte til skyen er et beste eksempel på å øke samarbeidet i virksomheten din og berike produktiviteten.

7. Kvalitetskontroll

Det er ingen tvil om at de fleste virksomhetene synker helt i starten fordi de praktiserer inkonsekvent rapportering, noe som fører til dårlig kvalitet på arbeidet og misfornøyde kunder. Imidlertid kan bedrifter lagre alle dataene sine på ett sted i skyen og oppleve datakonsistens. Når alle ansatte jobber med den samme filen i sanntidsmiljøer, er sjansene for menneskelige feil lav og riktig sporing kan gjøres.

8. Disaster Recovery

Uansett hvor strenge sikkerhetsretningslinjene dine er, kan selv en liten uproduktiv nedetid fra skyleverandørens side avslutte det effektive spillet ditt. Det er derfor det sies at nedetid i tjenestene dine ganske enkelt betyr tap av produktivitet, merkevareomdømme og kundebase. Igjen, skyen er en velsignelse for rask datagjenopprettingsalternativ for alle slags scenarier, fra naturkatastrofer til strømbrudd.

9. Automatiske programvareoppdateringer

Det tar mye tid å oppdatere programvare manuelt hver gang. Skybaserte applikasjoner oppdaterer programvare automatisk og sparer mye tid og penger, noe som ikke er et alternativ med internt IT-team.

10. Bærekraft

Det er viktig å resirkulere sløsing på alle nivåer i virksomheten, uansett hvor lang tid det tar. Det er tydelig at hosting på sky reduserer karbonavtrykket og er betydelig mer miljøvennlig.

Bunnlinjen

Cloud computing er en avansert måte å administrere oppgaver i virksomheten på. Den opererer på en lignende tilnærming som følger av nettbaserte applikasjoner, som lar brukere få ekstern tilgang til dataene sine uten å gå på akkord med sikkerheten. Det vil bare legge til effektivitet, produktivitet og miljøproaktivitet til enhver virksomhet.

Leave a Comment