Historie bak cloud computing i helsevesenet

H

Cloud computing har kommet langt på tvers av ulike faser. Klienter kan bruke nettbaserte verktøy eller applikasjoner via en nettleser, akkurat som om de var programmer installert lokalt på sin egen datamaskin. Helseinformatikk wiki ved Florida State University sier “Begrepet” sky “ble laget som en metafor for Internett som stammer fra skyfigurer som representerer telefonnettverk, deretter senere etterfulgt av skildring av internettinfrastruktur i datanettverkskart/diagrammer.”

Når vi går tilbake i tid, hadde vi rutenettet og verktøyet databehandling, applikasjonstjenestetilbudet (ASP) og deretter Software as a Service (SaaS). Men hvis du ser tilbake, er det sanne konseptet med å levere databehandlingsressurser gjennom et globalt nettverk virkelig forankret på 60 -tallet. I år 1969 muliggjorde JCR Licklider gjennom sin artikkel Intergalactic computer Network utviklingen av ARPANET (Advanced Research Projects Agency Network). Han så ut til å projisere en visjon om at alle på kloden skulle være sammenkoblet og få tilgang til programmer og data på et hvilket som helst nettsted. Andre gir æren til datavitenskapsmannen John McCarthy som foreslo ideen om beregning som et offentlig verktøy.

Siden 60 -tallet har cloud computing utviklet seg over en tidslinje. Web 2.0 er den siste utviklingen. Det er viktig å merke seg at Internett bare begynte å tilby en betydelig båndbredde på nittitallet. Derfor har cloud computing for alle vært noe av en nylig utvikling. Hvis du må spore en tidslinje ser det omtrent slik ut:

1999 – Salesforce.com (leverer bedriftsapplikasjoner via et enkelt nettsted)

2002 – Amazon Web Services (tilbyr en serie skybaserte tjenester inkludert lagring, beregning og til og med menneskelig intelligens)

2006 – Amazon Elastic Compute cloud EC2 (lar små bedrifter og enkeltpersoner kjøre sine egne dataprogrammer på en kommersiell webtjeneste)

2007 – Google Docs (nettbasert kontorsuite og datalagringstjeneste)

Det er flere andre faktorer som har gjort det mulig for cloud computing å utvikle seg. Disse inkluderer virtualiseringsteknologien, universell høyhastighets båndbredde og etablerte standarder for universell programvareinteroperabilitet.

Økt lagring, fleksibilitet / skalerbarhet og kostnadsreduksjon er noen av de verdifulle fordelene som kan hentes, ettersom utsiktene til at nesten alt kan leveres fra skyen, blir mer og mer en realitet. Imidlertid er sikkerhet, personvern, nettverksytelse og økonomi fortsatt bekymringer som behandles gjennom ulike modeller av Sky plattformlevering som Private Cloud, Public Cloud, samt Hybrid Cloud -løsningene.

Dette bringer oss til Clouds fotavtrykk i helsevesenet. Mens vi har sett ovenfor, har cloud computing eksistert i flere tiår. Sykehus og helsesystemer begynte først nylig å ta i bruk fleksibiliteten, interoperabiliteten og rimeligheten til skyteknologier, spesielt ettersom de implementerer planer om å bruke den føderale regjeringens $ 20 milliarder dollar pluss Health Information Technology for Economic and Clinical Health (HITECH) økonomiske insentivprogrammer.

Cloud computing -modellen er veldig godt egnet for helseprogrammer på grunn av volumet og varierte informasjonskilder, som er nødvendig for å få tilgang raskt og fra et hvilket som helst sted. Tross alt har du liv på spill. Enten det er for å føre helsejournaler, overvåke pasienter, samarbeide med jevnaldrende, foreskrive medisiner, til og med analyse av data, vil vi se mer og mer av helsevesenet tappe inn i skyen. Med mer oppmerksomhet om sikkerhetsaspektene til Cloud, overholdelse av standarder for personvern, avansert interoperabilitet og datadeling, og med riktig DR på plass, kan skyen ha en reell positiv innvirkning på helsevesenet.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta