Hjemmedatamaskin i "Skyen"

H

Trendene får meg til å tro at databehandlingen vi gjør hjemme snart overveiende vil bo “i skyen”. Dette betyr at programmene vi bruker og er avhengige av hver dag, ikke er på datamaskinen vår hjemme, men i en applikasjon ute på Internett og åpnes av nettleseren din.

Flytt deg til “The Cloud”

Mange mennesker har allerede gjort grepet. Her er noen av de typiske tingene andre har gjort, og hva du kan gjøre for å bytte selv:

  1. Bruk Google Dokumenter som de grunnleggende produktivitetsverktøyene. De er ikke bare veldig effektive og gratis verktøy, men de er online og tilgjengelige uansett hvor du går (docs.google.com). Du trenger ikke å kjøpe Microsoft Office eller laste ned gratis Open Office på OpenOffice.org. Jeg finner ut at på min seks år gamle PC vil Google Docs starte et program (f.eks. Dokumenter, Regneark, GMail, etc.) i skyen raskere enn jeg kan lansere et Microsoft Office -produkt (f.eks. Word, Excel, Outlook osv.) .) på min PC. Det er også frihet i å ikke være knyttet til den ene PC -en som sitter et sted hvor du ikke alltid kan komme til den. En notatbok fungerer ganske bra i denne forbindelse, men hva skjer når den bærbare datamaskinen går i stykker eller den forsvinner? Det føles på samme måte som når du mister lommeboken eller nøklene. Det føles ikke bra i det hele tatt. Med hjemme -databehandling i The Cloud er det et problem å miste utstyret ditt, men lite av det du hadde jobbet med går tapt.
  2. Bruk Mint.com, Quickenonline.com eller andre online programmer for finansiell sporing. For det første er de gratis for øyeblikket. Det er en stor fordel. De er etter min mening ikke like gode som et installert program som Quicken, i hvert fall ikke ennå. Men hvis du ikke gjør noe annet enn å ville spore dine nåværende saldoer for å sikre at kontantstrømmen er positiv (dvs. ikke for mye), så ser disse ut som gode verktøy.
  3. Bruk Facebook, LinkedIn eller andre sosiale nettverk. Disse nettstedene gir et kraftig sted å administrere ditt sosiale og profesjonelle liv. Dette inkluderer å holde kontakten med familie og venner og vise bildene dine, holde kontakten med forretningsforbindelser og se etter den neste store muligheten.
  4. Få nyheter fra CNN.com, USAToday.com eller få mer fokuserte nyheter av interesse fra mer spesialiserte nettsteder. For eksempel strømmer jeg gjennom consumerist.com og pcmag.com for praktisk informasjon jeg kan bruke hver dag.

Få tilgang til “The Cloud” fra hvor som helst

Fordi jeg har flyttet mye av min vanlige databehandling til The Cloud, finner jeg ut at jeg kan få tilgang til den fra omtrent hvilken som helst PC og fra mobiltelefonen min. Å ha skyen min i telefonen, som kan surfe på Internett, er et fantastisk verktøy. Hvis Palm Pre eller iPhone skulle fungere med leverandøren av trådløse tjenester, ville jeg oppgradere og gi opp min pålitelige Motorola A1200.

Bruk “The Cloud”, men ta sikkerhetskopi av dine kritiske data

Lagre sikkerhetskopier av dataene dine, spesielt data du trenger for å få tilgang til nettstedene dine på nettet.

For passord bruker jeg Password Safe som er gratis fra sourceforge.net. På denne måten har jeg alle passordene mine på ett sted. Følgelig har jeg også alle de viktigste nettstedene jeg får tilgang til på samme sted. (Dette, oppdaget jeg, var veldig nyttig da jeg nylig endret e-postkontoen min.) Jeg sikkerhetskopierer passordfilen hver dag til The Cloud ved hjelp av IDrive.com. Jeg tar også en månedlig sikkerhetskopi av passordfilen til en USB -stasjon som jeg lagrer i en brannsikker.

Vær trygg i “skyen”

Den skumleste delen av å flytte til skyen omhandler beskyttelse av personvernet ditt og sikkerheten til informasjonen din. Jeg innrømmer at dette fortsatt bekymrer meg litt. Kan jeg virkelig stole på Google? Eller hva med å stole på QuickenOnline.com med mine økonomiske data? Vi hører om brudd på data hver dag. Noen hacker brøt inn og stjal personlig informasjon fra tusenvis av kunder. Jeg har blitt varslet mer enn en gang om at dette har skjedd i et selskap som jeg gjør forretninger med. Jeg har gratis kredittovervåking akkurat nå på grunn av en nylig hendelse i et investeringsselskap.

Jeg har også blitt ringt opp av banken min for å spørre om belastninger på kredittkortet mitt. De viste seg å være uredelige og banken fjernet kostnadene fra kontoen min. Det som var interessant er at jeg nettopp hadde lastet ned mine siste banktransaksjoner til Quicken. Jeg så ikke disse uredelige anklagene. Jeg lastet ned banktransaksjonene mine med en gang. Der var de, sammen med transaksjoner som reverserte kostnadene. Banken min hadde oppdaget og svart veldig raskt på disse illegitime aktivitetene.

Min tillit til rimelig sikkerhet i The Cloud er basert på at jeg gjorde forretninger over Internett siden begynnelsen av 1990 -tallet da Internett åpnet for kommersielle nettsteder. Eksemplene med banken min og investeringsselskapet mitt har hjulpet meg med å forsikre meg om at de proaktivt prøver å minimere risikoen for tap. Det er ingen garanti for sikkerhet. Imidlertid er det ikke åpenbart at risikoen for tap er større i The Cloud enn noen andre steder.

“The Cloud” er her, og annonsering vil betale for det

Jeg tror at det vi kjenner som personlig databehandling beveger seg inn i skyen. I nær fremtid vil vi ha mye mindre avhengighet av et enkelt utstyr lastet ned med mye kostbar programvare, som vi aldri kommer til å bruke mye av.

Selvfølgelig, som kringkastingsmedier i flere tiår, er denne skyen drevet av reklame. Så akkurat som vi en gang så på TV gratis, før kabel, og fortsatt lytter til radio gratis, det ser ut som om vi skal til en personlig databehandlingssky betalt av annonsering. Den personlige datamaskinen vil være nødvendig for å få tilgang til The Cloud, men programvareapplikasjonene og informasjonen din vil være i The Cloud og ikke på din personlige datamaskin.

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta