Hva er de viktigste grunnene til at små og mellomstore bedrifter og nystartede bedrifter bruker cloud computing?

Cloud Computing er en ny type teknologi som er mye brukt i dag. Mange selskaper utvikler teknologier som endrer utsiktene til virksomheter, er en type internettbasert databehandling der ulike tjenester leveres til en organisasjons datamaskin via internett. Dessuten finnes det mange definisjoner for cloud computing som datamaskiner til leie på internett, virtualiserte servere, lagring i himmelen osv. I stedet for å bruke lokale servere eller personlige enheter for å håndtere applikasjoner, innebærer det deling av dataressurser.

det er ikke nødvendig å bygge individuelle servere eller bygge datasenterplass, eller programvarelisensiering osv. Entreprenører må også betale for skytjenesten i henhold til bruk som ligner på strøm. Det er ingen kapitalutgifter i tilfelle. Dermed er cloud computing i utgangspunktet beregningskraft på forespørsel, som er jevnt tilgjengelig som elektrisitet.

Det er tre lag:

*Software as a Service (SaaS): SaaS refererer til programvare som distribueres over internett. For eksempel er Dropbox, Gmail SaaS. Tjenestene som tilbys er betalt i naturen. For eksempel kan Google-apper for bedrifter bare benyttes ved å betale for tjenesten. SaaS er applikasjoner som forbrukes av brukere. Det mest populære SaaS-bedriftsverktøyet er Salesforce.com, som er en CRM-applikasjon for bedrifter.

* Plattform som en tjeneste (PaaS): PaaS er ett nivå under SaaS som fungerer som en dataplattform eller løsningsstabel som en tjeneste. Entreprenører må distribuere løsningsstabelen på toppen av applikasjonsprogramvaren. Løsningsstakken vil bestå av en administrert database og operativsystemet vil bli lastet inn i den. Det består også av kjøretidsmiljøer for forskjellige programmeringsspråk.

* Infrastructure as a Service (IaaS): Det refererer til virtualisert IT-infrastruktur som en tjeneste. Disse består av virtualisering, servere, nettverk og lagring. De mest populære IaaS er Amazon Web Service og Rackspace.

Følgende er årsakene til små og mellomstore bedrifter og oppstart

* Ingen kapitalutgifter og betal mens du går: Cloud computing medfører ingen kapitalutgifter, og den er tilgjengelig som en “betal for bruk”-tjeneste. SMB og startups må bare registrere seg for skytjenesten og bruke beregningskraften og betale regningen. Dermed er det ingen investering nødvendig med hensyn til datasenterressurser, servere, lisensiering etc.

* Elastisk kapasitet: Elastisk kapasitet refererer til å legge til eller fjerne servere som er vert for applikasjoner når det er nødvendig. Elastisk kapasitet hjelper til med å håndtere enhver belastning og hjelper også med å øke beregningskraften for å støtte belastningen.

* Selvbetjening: Cloud computing er veldig API-drevet og selvbetjeningsorientert. Ingen veiledning eller infrastruktur er nødvendig for å forstå cloud computing.

* Automatisering: En oppstart kan automatisere mange prosesser for å opprettholde en applikasjon. For eksempel i enhver teknologisatsing, distribueres enhver applikasjon først i utviklingsmiljøet, deretter til testmiljøet og deretter til produksjonsmiljøet. Applikasjonen kan fungere effektivt hvis de tre miljøene er automatiserte

Leave a Comment