Hvordan Cloud Computing endrer forretningskommunikasjon

Tradisjonelt har bedrifter vært avhengige av dyr og komplisert programvare og maskinvare for å drive driften, og krever ofte en hel separat avdeling (IT-avdeling) for å installere, konfigurere, teste, kjøre, sikre og oppdatere dem. Disse forretningsapplikasjonene som er ment å forbedre datalagring og sikkerhet, dele informasjon og kommunikasjon, viser seg ikke alltid å være effektive og verdt prisen. Det går mye penger med til budsjettering av IT-nødvendigheter, enten selskapet har det gjort internt eller har det satt ut. For små og mellomstore bedrifter er disse teknologiene utenfor rekkevidde, siden de er for dyre og derfor faller bak konkurransen. Selv de største selskapene med de beste IT-avdelingene sliter fortsatt med å maksimere effektiviteten og oppnå konkurransefortrinn med deres nåværende teknologier. Da cloud computing ble introdusert, endret forretningsdriften seg til det bedre, på mange måter og vil fortsette å forbedre seg med årene.

Hva er cloud computing? Cloud Computing er et begrep som brukes for å beskrive vertstjenester som leveres over internett. Navnet er avledet fra den skylignende formen som illustrerer internett i et flytskjema eller diagram. Hva cloud computing har gjort for bedrifter har vært et spennende eksperiment. Cloud computing tillater skiftet fra tradisjonell programvare til det lett mer tilgjengelige nettverket, internett. Alle delte ressurser og tilgjengelige kommunikasjonssystemer kan gjøres via internett i sanntid og hvor som helst. Multinasjonale selskaper kan få tilgang til forskjellige mengder informasjon på et hvilket som helst av deres kontorer rundt om i verden. Mens programvare eller maskinvare vil kreve mer tid og penger å implementere og kjøre, kan skybaserte forretningsapplikasjoner være oppe og kjøre i løpet av noen få dager eller uker, noe som koster mindre overtid. Det lar også forretningsapplikasjoner kjøre raskere med forbedret administrasjon og mindre vedlikehold. Bedriftseiere har mer kontroll på hvilken IT de trenger, og om nødvendig har de muligheten til å skalere ned uten komplikasjoner. Noen viktige forretningsoperasjoner som ble forbedret på grunn av nettskyen inkluderer kommunikasjon, kunde- og leverandørforholdsstyring, menneskelige ressurser, regnskap og mer.

Kommunikasjon er en viktig faktor i virksomheten ettersom den er nødvendig for å bygge relasjoner, sikre avtaler, idédugnad med ansatte, kunder, partnere, kunder osv. Skyteknologier har gjort kommunikasjon tilgjengelig for bedrifter for å nå mennesker fra hele verden. Forretningsmøter og konferanser har blitt kraftig forbedret på grunn av skyteknologier. Med nettvideokonferanser tilgjengelig, kan bedrifter ha samtaler med nøkkelkomponenter på avsidesliggende steder fra hele verden, ansikt til ansikt uten å trenge å være i deres fysiske tilstedeværelse helt. Dette gjør det mulig for bedrifter å spare reise-/transportkostnader og tid og allokere disse besparelsene til bedre bruk. Audiovisuell installasjon krever ikke mye arbeid å installere og vedlikeholde, og sparer dermed enda mer penger for virksomheten også.

Fremtiden for cloud computing er betydelig. Forbedring av kommunikasjon er godt i gang ettersom cloud computing har gjort det tilgjengelig for samarbeid via mobile enheter. Ettersom forbrukere og bedrifter krever mer bekvemmelighet ved å dele ressurser og kommunikasjon, vil arbeidslivet vårt være like enkelt som vårt personlige nettliv.

Leave a Comment