Informasjonsteknologitiden

I

Verden er på nippet til en revolusjon som vil endre de konvensjonelle ideene om økonomi, markeder, finans og kreditt. Endringene vil skyldes økningen i teknologiselskaper. Det er nødvendig å aktivt investere i IT-selskapet for å utnytte deres dominans over fremtiden.

I verden dannet en ny klynge av selskaper som, med høy finansiell evne, en sterk og lovende virksomhet, ubegrenset monopol i sine respektive segmenter og ambisiøse ledere som er i stand til å bokstavelig talt endre verden. Det som sannsynligvis drømmes om Steve Jobs – er mer enn iPhone i hver lomme eller en datamaskin i hvert hjem.

Høyteknologiske selskaper er nå preget av følgende funksjoner: en høy beholdning av penger med praktisk talt ingen gjeld og en positiv konstant tilstrømning av penger fra kjernevirksomheten svært liten sjanse for at det oppstår konkurranse i markedet: 100% av konkurrentene kan bli kjøpt, som de sier, “stående” kontinuerlig forbedring av teknologi, så de fleste nye løsningene, kunnskapen, innovative produktene og programvaren går til en trang krets av selskaper

global tilstedeværelse, ikke så mye fysisk som informasjonsmessig og teknologisk.

Disse trekkene i verdens tehnogiganty er praktisk talt ikke avhengig av nasjonale myndigheter, eller fra finansinstitusjoner, fra noen! Disse selskapene har allerede store, men ikke alle de åpenbare, delene av verdensherredømme, de har sannsynligvis en stor fremtid. Endre noe i dette scenariet, kanskje for sent.

I en tid hvor mer og mer rikdom er a) offentlig (internett, mobilkommunikasjon, programmering), b) immateriell (innhold og programvare, kommunikasjon, elektroniske penger), ingen, bortsett fra lederne for IT-segmentet, er det ingen sjanse til å bevare fordelene de likte i pre-computer-tiden.

Offer 1: Regjeringen.

allerede er utbredt, men begrepet “revolusjon av Facebook” synes imidlertid å være opphavsrett til ingen som hevdet ham. Årsaken til suksessen til mange revolusjoner som skjedde i 2011 (Egypt, Tunisia, Libya og andre) anses imidlertid å være deltakere i hendelseskoordinering av sosiale nettverk.

Et annet eksempel: informasjonsfrihet. Internett er åpent for alle, forsøk fra staten, som før, mister kontrollen over media synes å være meningsløse. Dette er tydelig sett i Russland – folk stoler ikke lenger på offisielle medier og fokuserer på Internett. Regjeringen kan ikke lenger holde på hemmeligheter (Wikileaks -eksempel) er ikke i stand til å konsolidere massen, ute av stand til å kontrollere fremveksten av sosiale grupper (tidligere – “partier” foreldet.).

Stat og regjering har mistet monopolet på informasjon, propaganda og hjernevaskende borgere. Med dem har de mistet en betydelig del av regjeringen, som tidligere hadde. Men en feil å anta at denne makten er tapt for alltid: den blir ganske enkelt overført fra regjeringen i hendene på selskaper som kontrollerer nettverksmediene. Tidligere tjente på kontroll over informasjonen i form av finansielle strømmer hentet ut staten – og nå er det et globalt internettselskap.

I så fall, vil endringene vare?

Hva blir det av statens finanspolitiske funksjoner?

Mulig ved hjelp av Internett ikke skaper et representativt og direkte demokrati, som er involvert i regjeringen ikke er en håndfull valgte eller utnevnte byråkrater konge, men hver innbygger?

Vil staten fortsette å kontrollere borgernes liv gjennom utstedelse av referanser til den, tillatelser, informasjon som kan nås på andre måter?

Er det grenser for programmer, informasjon, flyttedata, om de gjenstår for fysisk bevegelse av varer og teknologier for fysisk bevegelse av innbyggerne?

Vil staten fortsette å overvåke valgprosessen til myndighetene, rettssystemet, transportinfrastrukturen og så videre?

Det er usannsynlig at globale teknologiselskaper ikke reflekterer over disse problemene.

Offer 2: Banker og finansielle selskaper

er veldig enkelt – du kan allerede gjøre betalinger uten å gå til banken, og ikke bruke (direkte) tjenestene hans. Dette kalles “elektroniske betalingssystemer.” Google har sitt eget betalingssystem og sosiale nettverk, der 90 millioner brukere … som forhindrer internettgiganter, med sine enorme økonomiske ressurser og publikum til å gå videre og organisere “elektronisk bank”, “elektronisk utveksling”, “e -forsikringsselskap “” Electronic Credit Bureau, “etc. og så videre?

Det er bare et spørsmål om tid før de nåværende bankene, børsene og andre finansformidlere blir tvunget ut av internettselskaper. Først er det ingenting annet enn en gammel og tykk lærebok om økonomi, stripete drakter og et skinnende skallet hode. Det andre er alt: kjernevirksomheten, genererer inntekter, mangel på engasjement, kunder, teknologi, ønsket om å erobre verden.

Så snart papirpengene blir fullstendig erstattet av elektronisk, vil “papir” -banker gå tilbake i tid.

Offer 3: Rettighetshavere

har lenge forstått at det er dumt å snakke om opphavsrett i et sett med tall, skrevet på en eller annen måte på magnetiske og optiske medier.

Bare de som kontrollerer: metoder for å skrive informasjon til media; produksjon av medier, lesing med disse bærerne, inkludert programmer for gjengivelse av innhold, overføring av informasjon – kan være eierne, og ingen andre.

Mens bøker og CD -er ble overført til noen – var dette fremdeles mulig å gjøre noe (med henvisning til kampen mot piratkopiering), men når den først har inngått et elektronisk web, var kampen tapt.

Dette betyr ikke at inntektene fra salg av kunstverk og alt som er opphavsrettsbeskyttet ikke får det: de mottar allerede, og i stor grad, internettgigantene. De er allerede i sektoren, og alle andre (plateselskaper, kinoer, butikker, bøker og lydplastinok, tradisjonelle medier, etc.) stiller stille til historiens søppelkasse.

Offer 4: Utdanningssektoren

er gode nyheter først – for å få kunnskap om hvordan informasjonen ikke lenger trenger å fysisk navigere til skolens beliggenhet, sitte i publikum, bo på campus, spise i kafeteriaen og få lindring av fysisk av en lege. Alt dette mens han var der, men lot ham leve lenge.

Dårlige nyheter – pengene du sparer på billetter til Oxford og boligkostnader, noen vil gå til IT -selskapet. Penger, penger igjen, og igjen i de samme mottakerne!

Men seriøst, utdanningssystemet som et system for lagring av informasjon går inn i fortiden. Hva får folk til å komme inn, si handelshøyskolen eller teknologiske universiteter – er a) tankegang b) sosiale bånd og ferdigheter. Men ikke se noen hindringer for alt dette ikke kunne oppnås med eksterne midler.

Offer 5: Alle slags meklere: detaljhandel, reiseliv, eiendomsmeglere, etc. etc.

Basert på den siste utviklingen på reisemarkedet, kommer snart. Lanta -Tour og andre reisebyråer – dette er forrige århundre. Mannen selv er i stand til å finne billetter til fly eller tog, leie bil eller hus direkte fra eieren og betale med elektroniske penger. I tillegg, og for handel kan forekomme er ikke den enkleste tiden fordi i 2011 mer enn 1 million russere bestilte varer til utlandet via post fra USA, Kina og Europa, i stedet for å gå til det regionale kjøpesenteret og kjøpe det samme for å betale ekstra belaste 50% moms og leie eieren av kjøpesenteret Plaza.

Og her ser vi omrissene til en ny verden der de tidligere lederne for de beseirede, og merkelig nok, fredelig, uten tap eller skader, en ny prosedyre. Ingen mangel på medeiere Google, Microsoft, Apple og Facebook, og føre dem til fengsel for et kuppforsøk. Selv et svakt og trist forsøk på å på en eller annen måte begrense monopolet til disse selskapene ble til ingenting.

Konklusjoner: The

globale IT-giganter vil øke fordelen og utvide omfanget av virksomheten, som tradisjonelt har blitt gjort “offline”, og deres økonomiske tilstand og kan vokse, de vil fortrengte de gamle mellommennene, som ikke kan motsette dem noe.

for inkludering i den nye verdensregeringen vil for det første være tilstrekkelig for å erverve aksjene til bransjeledere, og for det andre aktivt engasjere seg i programmering.

Snart vil ikke en bil, leilighet eller post bestemme sosial status, men andelen i registeret over innehavere av IT-selskap, nettstedet ditt, programmet, publikummet, egen informasjon.

må være forsiktig med å behandle de selskapene hvis økonomiske stilling og makt er, eller snart vil bli et historisk tilbakeslag. Spesiell forsiktighet bør utvises for finans (bank, forsikring, pensjonskasser, oppgjør av kontoer, børser, meglere, kapitalforvaltere, …) og forhandlere.

Jeg ville ikke satse på disse selskapene i et miljø der internettinfrastrukturen og informasjonsteknologien muliggjør en direkte transaksjon mellom selger og kjøper av noe, og når elektronene ikke bare er penger, men menneskene (gjennom profilene i Facebook).

Den grunnleggende konklusjonen er at IT-selskapenes rolle undervurderte: regjeringen, samfunnet og aksjemarkedene. Mens revolusjonen, som et resultat av at de har kommet for å styre verden, pågår foran våre øyne.

Kan delta i prosessen (f.eks. Kjøpe aksjer eller lage egne ressurser og programmer), å stå til side, avvisende sint de nye trendene, tro på den gamle gode verdien, prøve å motvirke IT-selskapene, svinge en klubb uoverkommelige lover og konvensjoner SOPA.

Men i alle fall stopper ikke å tenke, å gjøre det riktige valget, og ikke å svømme mot tidevannet

About the author

Add comment

By user

Recent Posts

Recent Comments

Archives

Categories

Meta