Om Cloud Computing

Skyhosting er et populært begrep, og hvis du er interessert i å hoste nettstedet ditt, må du vite hva begrepet betyr.

Hvis du er ny, er skyhosting en plan som fungerer på konseptet del og hersk der ressursene som kreves for å vedlikeholde nettstedet ditt er spredt over mange servere og som et resultat er sjansene for nedetid sterkt redusert.

På grunn av spredningen av ressurser på mange servere, er du i stand til å håndtere toppbelastninger enkelt uten å møte båndbreddeproblemer.

Et av de beste selskapene som bruker skyhosting er Google. Selskapet har mange ressurser fordelt på hundrevis av serverer på skyen og som et resultat får det aldri noen nedetid.

Hvordan det fungerer

Planen fungerer som nevnt ved at ulike oppgaver er fordelt på mange servere i skyen. Når en server svikter, starter andre servere midlertidig som en sikkerhetskopi og leverer de nødvendige ressursene. Serverne starter også midlertidig når det er overbelastning.

Selv om systemet fungerer veldig effektivt, reduseres effektiviteten betraktelig når servermaskinvare av lav kvalitet brukes. Dette betyr at hvis du vil at hostingen skal fungere bra, må du ha maskinvare av høy kvalitet.

Skyhosting vs dedikerte servere og VPS

Når du sammenligner skyhosting og dedikerte servere, er skyhosting mer pålitelig. Dette er fordi du har flere servere i motsetning til en enkelt dedikert server. På grunn av de mange serverne er du i stand til å takle nødsituasjoner uten problemer.

Selv om alternativet er mer pålitelig, har det en tendens til å være dyrere, spesielt når du er en stor bruker.

VPS er billig; men det er ikke pålitelig. Dette er fordi en enkelt server er delt inn i flere deler der hver del administreres av en bestemt bruker. Selv om dette vil spare deg penger, vil du ha mange nedetider siden du ikke vil ha sikkerhetskopiering eller til og med nok plass til å lagre filene dine.

Fremtiden for skyhosting

Ettersom berømmelsen til skyhosting fortsetter å vokse, fortsetter folk å bli med i vertsplanen, men til en veldig lav hastighet. Grunnen til dette er fordi planen er dyr, spesielt for små bedrifter og oppstartsbedrifter.

Med måten ting utvikler seg på, forventes det at flere selskaper vil komme opp og som et resultat redusere kostnadene ved hosting. Når hostingkostnadene blir lave, forventes det at alle vil være i skyene i løpet av de neste årene.

Leave a Comment